lauantai 30. marraskuuta 2013

Iceskating in DC!

Huiiii kun oli chill päivä! Heräsin myöhään ja makoilin siinä sitte 6 tuntia putkeen sängyssä Vedetään Hatusta klippejä katsoen. Nauroin kuoliaaksi kun Aku Hirviniemi ja company on niin hauskoja! Tuntui melkein pahalta vaan makoilla sängyssä, mutta oon ollut menossa 7 päivää putkeen joten todellakin tarvitsin sitä! Puoli kuudelta ajoin Viennaan ja hyppäsin metroon. Mentiin DChen minä, Helmi, Satu ja ruotsalainen Olivia. Käveltiin eka Dunkin Donutissa ja sieltä suoraan Mäkkäriin XD Ensin siis donitsia naamaan ja sen jälkeen juustohamppari. Oli muuten elämäni paras juusto. En oo syöny mäkkärissä (muutakuin jätskiä) melkein 4 kuukauteen. Kun syömiset oli tehty mentiin luistelemaan The Mallille, elikkä se iiiiiso alue joka ylettyy The Capitolista Washington monumenttiin asti. Oli tosi kivaa vaikka mulla on vieläkin välillä polviongelmia ja piti sitte lopettaa... Luistelun jälkeen metrolla Viennaan ja kotiapäin!
DC by night!
Tavattiin kans poliisisetä joka kehoitti meitä olemaan varovaisia. Vaikeeta ajatella että tuolla on oikeesti vaarallista kun ei oo koskaan nähnyt mitään kummaa. Siellä me käveltiin tyhjillä kaduilla metrolle ja oltiin ihan ihmeissään että "täälläkö muka pitäisi olla varuillaan kun ei täällä näy sielun sielua" :DDD
Huomiseksi on luvassa "Brunch with Santa" mun hostperheen kanssa! Ootan ihan innolla ruokaa ja poikien innostusta kun ne saa tavata joulupukin! Iltapäivällä on sitten illallinen Danielin hostperheen luona! Ja huomenna saan avata ekan luukun joulukalenterista?! Kyllä se aika menee nopeesti. Mulla ei oo pätkääkään joulufiilistä mutta haittaakse?

Mitä vapaa-ajalla voi tehdä

Joku ehdotti tällaista aihetta pari kuukautta sitten joten ajattelin nyt kertoa mitä aupparit tekee vapaa-ajallaan, vaikka eiköhän se tästä blogistakin tuu selväks. Tässä on nyt sitten mietteitä asiasta.

Aina mietitään jospa mentäis syömään. Täällä on tuhansia ruokapaikkoja mihin voi mennä. Mietitään kans aina että jos sitä menis jälkkärille, mutta tosissaan sitä ei hirveen usein tuu enään mentyä jälkkärille koska kaikessa on aina niin paljon kaloreita... Ootteko esim nähneet oreoshakea tai sweet frogia vähään aikaan täällä blogissa? Don't think so :D Esim mä haluaisin kokeilla kaikki maailman pirtelöt läpi koska oon niin pirtelöihminen, mutta täällä ei tuu kokeiltua koska siitä pirtelöstä tulisi päivän kalorit. Oon ihan oikeesti alkanut katsomaan tosi paljon että paljon syön täällä ja yritän laskea kaloreita, koska muuten tää touhu lähtis multa käsistä. Yritän aina korvata jälkkäriä hedelmillä, joten oonkin syönyt suomeen verrattuna paaljon enemmän hedelmiä täällä.

Tosi monet au pairit käy salilla. Arvatkaa kuka ei oo vieläkään päässyt liittymään... Ihan omaa tyhmyyttä se, ja tosiaan aion kyllä liittyä salille ja mun lahjakas ystäväiseni Satu lupas jopa tehdä mulle suuntaa antavan ruokavalion jotta se matchaisi mun salilla käymiseen jotta sitten syön oikein ja käyn salilla hyvän määrän. Se on opiskellu jotain tuommoista :D

Shoppailemaan. Siis ihan oikeesti... Melkein ihan joka viikko tulee ostettua jotain uutta, mutta niin kyllä suomessakin tuli. Täällä vaan on se ongelma että mä en koskaan tuu pääsemään kotiin täältä kaiken kanssa. Mun on pakko nyt rauhoittua ja sitte jos ostan jotain niin mieitin kunnolla että TARVIINKO MÄ TÄTÄ koska ihan oikeesti mun vaatekaappi pursuu jo yli :DDD

Starbucksiin juttelemaan. Sellainen paikka joka on chill ja lähellä joten sinne ostamaan kahvia ja juttelemaan pariksi tunniksi!

Yleistä hengailua. Tää on aika perus että mennään vaan jonkun kotiin hengailemaan. Mutta tässä on kuitenkin se että ei siellä voi olla ihan miten vaan. Tää on sillai hassua koska mä ainakin aina kysyn lupaa jos joku voi tulla meille, en mä kotona koskaan kysynyt lupaa jos toin kaverin kotiin. Korkeintaan sanoin mamille että "Katu tulee meille yöks" ja se oli ihan fine siinä. Onneks tosi monet aupparit asuu sellaisessa jättitalossa että niillä on iso basement joten siellä voi hengailla ilman että häiritsee hostperhettä. Mutta täällä ei oo samanlailla kun kotona että te vaan tuutte kotiin lagailemaan koska tää ei sinänsä oo sun koti, ja mä kysyn aina lupaa.

DChen kattelemaan nähtävyyksiä. DCssä on läjä museoita mihin voi mennä, voi vaan lähteä kävelylle DChen tai vaikka taas ottamaan kuvia siitä valkoisesta talosta :D

Tehdään jotain hostperheen kanssa. Monet aupparit on vapaa-ajallaankin hostperheen kans. No meillä on nyt se että pojat on aika paljon iskän kans joten en loppujen lopuksi nää niitä kauheesti mun vapaa-ajallaan. Mutta kyllä meillä aina välillä on dinner tai vaikka ollaan katottu leffa ja näin. Tai sitten vaan istutaan tuolla ja jutellaan.

Siinä nyt vähän tuollaista suuntaa antavaa. Tottakai sitä vois keksiä enemmänkin. Voi lähteä keilailemaan, luistelemaan, pelaamaan lasertagia, mutta ihan tosi, ei se aupparin palkka mikään kauheen suuri oo. Kyllä se paljolta kuullostaa että "WOW MELKEIN $200 JOKA VIIKKO KÄYTTÖÖN" mutta tulevat aupparit tulee yllättymään miten vähän rahaa se oikeasti on. Siinä kun samalla yrität säästellä ja tehdä kaikkea kivaa niin ei tuu kesää :D Mä yritän kauheesti säästellä rahaa matkustuskuukautta varten koska mistä sitä rahaa saa matkustuskuukauteen saa? 4 viikkoa pitää asua hotelleissa ja kaikkia lentoja ja ruokia, ei tosiaan oo mitään halpaa reissua tulossa. 
Muutenkin haluan kirjoittaa että se mikä mut yllätti on että ei sitä oikeesti pääse matkustamaan ympäri USAa kauheesti vuoden aikana. 2 viikon lomalla ei pitkälle pötkitä. Viikonloput on ihan liian lyhyitä ja kalliita. Jos sanotaan nyt vaikka että mä haluaisin lähteä Chicagoon viikonlopuksi, niin ensin lennot edes takasin joku $300 ja sitten vielä hotelli 2 yöksi joku $200 eli $500 yhdestä pienestä viikonlopusta?! En mä ainakaan näe että 1,5 päivää jossain kaupungissa on $500 arvoista. Onhan meillä nuo kaks viikkoa mutta mä käytän yhen perheen kanssa olemiseen ja toisen sitten varmaan matkustamiseen johonkin pidemmälle, mutta viikonloppuisin sitä tulee nyt eniten vaan mentyä just ehkä Philadelphiaan/New Yorkiin jotka on lähellä, mutta niinkuin näkyy niin ei sinnekkään aina jaksa/ voi lähteä. Kallista.

Ei mutta ihan tosi, jos nyt miettii niin ei täällä tehdä mitään sen ihmeellisempää kuin kotonakaan :D

Mulla on ihanan chill päivä edessä! Ei mitään suunnitelmia vielä joten voin mennä oman pillin mukaan! Just jees :)

perjantai 29. marraskuuta 2013

Friday!

Jännää nähdä kun meidän lähimallissa oli niin paljon ihmisiä!!
Huppari ja yogapants! Leffaillan kuteet. 
Aamulla heitin Helmin metrolle ja tulin kotiin makoilemaan. Neljältä Kim tuli hakemaan mua ja ajettiin mallille. Mun piti pysyä sieltä poissa mutta en pysyny. Ostin neuleen Hollisterilta -40%. Sitten ajettiin moikkaamaan Lauraa ja sitten ruokakaupan kautta kotiin. Kim on niin söötti ku sillä onnii hauska ja ihana huumori! Laulettiin ihan täysiä autossa ja hassuteltiin. Kim sanoi mulle kans että "I love your weird sounds, Mia." Samaa kuin mitä mun parhaat kaverit suomessa sanoo mulle XD Musta lähtee aina välillä sellaisia ihan ufoja ääniä? Käväsin nopeesti kotona ja moikkasin perhettä ja sitten ajelin tänne Larille ja nyt katsotaan leffaa! New years eve! Hauskaa kun se ollaan kuvattu new yorkissa ja mä tunnistan paikkoja!! 
Oli tosi chill päivä mutta mua väsyttää nyt jo hirveesti :D ylihuomenna on jo joulukuu? Mitä ihmettä?
Siinä vielä syöpöt eiliseltä dinneriltä! Ihanaa viikonloppua!

Black Friday

Ei jestas tota Black Fridayta!! Mikä ahdistus olla kaupoissa! Käveltiin ympäri ja sitten vietettiin 1h20min Hollisterissa josta 40 min oli jonossa kassalle. Mentiin siis keskiyöllä mallille ja siellä oli IHAN TAJUTTOMASTI porukkaa. Ja ihan sika paljon nuoria meidän ikäisiä?! Missä ne on arkipäivisin? :D Nyt oon happy että jonotettiin ja saatiin kokea kunnon Black Friday meininkiä! Pysyn kyllä kaukana kaupoista tänään, enkä usko että haluan koskaan enään mennä shoppailemaan Black Fridaynä :DDDD Mutta ihan hyviä diilejä siellä oli. Kim kerto että jostain kaupasta 50 ensimmäistä sai Iphone 5s $200 eli tyylii 150€? NOT BAD. Black Friday jatkuu siis koko päivän tänään ja tosi monessa kaupassa on kans alet koko viikonloppu läpi. Vois ehkä joululahjoja mennä kattelemaan huomenna?
Tänään on saksalaisten kanssa hengausta tiedossa ja illalla näköjään sleepover Larin luona! Ihanaa, ihanaa elämää :)

torstai 28. marraskuuta 2013

Happy Thanksgiving!

Eilen oli tosi kiva ilta Sadun luona Helmuskan kans. Käytiin syömässä Olive Gardenissa ja sitten tultiin Sadulle ja katottiin leffa ja juteltiin taas niitä näitä kunnes kello oli tarpeeks. Aamulla herättiin ja puettiin ja lähettiin Helmin kans meille. 
Helmin perhe ei sitte viettänytkään mitään Thanksgivingiä joten kutsuin kaverin mun mukaan ja Helmi lähti messiin Marylandiin viettämään thanksgivingiä mun "hostisovanhempien" luokse. Meitä oli siis isoäiti, isoisä, mun hostäiti, sen veli ja sitte nää kaks Suomijunttia. Oli hyvää kotiruokaa ja hyviä keskusteluita suomesta, amerikasta ja mistä nyt lie. Syötiin hyvin ja saatiin kans nähdä scrapbook siitä kun mun hostäiti ja sen perhe kävi suomessa vuonna 1984 ja siellä ne seiso Helsingin tuomiokirkon edessä vuonna 1984. Oli hauska nähdä tuttuja paikkoja kuvista 10 vuotta ennenkuin mä synnyin.
Löysin kaapinpohjalta ja vetästiin Helmin kans alle 30 sekunnissa :DDD
Kun ajettiin Marylandiin nähtiin tuollaisia pikkutaloja. Ihan kahden hengen kämppä eikö olekkin?
Mun hostäidin iskä otti meijät niitten kellariin ja siis herranjumala sentään kun siellä oli ihan julmettu junarata joka täytti koko kellarin!! En oo ennen nähny vastaavaa. Se on keräilly ja järkkäilly junia viimeiset 17 vuotta tuolla.
Nyt ollaan taas takasi meillä ja otetaan pienet päikkärit koska keskiyöllä meidän lähimall aukee ja Black Friday shoppailut alkaa. Tulee varmaan olemaan hullut päivät x 1000. Helmi jää meille yöks sen jälkeen. Mukavaa elämää jeejee! Nyt päikkärit ja sitten BLACK FRIDAY at midnight! Tänään tulee kunnolla koettua amerikkalaisia perinteitä! Ihan parasta on. Helmin kans ollaan taas naurettu ittemme kipeäks tänään. "Näyttää ihan hautajaisilta." "I'm thankful for....." ja hiljaisuus... JA SIINÄ SE TULI rauhanrikkoja pääs ääneen.

Oon niin kiitollinen siitä että oon kokenu niin paljon huippuja asioita elämässä, siitä että mulla on mahdollisuus olla täällä, siitä että mulla on niin upeita ihmisiä mun ympäriilä täällä ja suomessa. En voisi toivoa elämältä paljoa enempää, mulla on kaikki niin hyvin. SO THANKFUL!

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Miniloma alkoi nyt!

Mitä täällä tapahtuu!? Oli taas niin mukava päivä poikien kanssa! Oon ollut poikien kanssa tälläviikolla vähintään 8 tuntia joka päivä ja ei oo kertakaan mennyt hermo enkä oo kertaakaan joutunu suuttumaan? Ne on niin mukavasti mun kans nykyään että on oikein hirveetä kun jätän ne iskälle :D Tänään täällä sato vähän lunta ekaa kertaa. Oltiin sisällä koko päivä, leikittiin, syötiin, LEIVOTTIIN pikapullia ja leikittiin lisää, pelattiin korttia jne. Sitten vein poitsut iskälle. 
Jooo.... taikinasta puuttui puolet aineksista mutta ihan hyviä kanelipullia tuli. Molemmat pojat tykkäsi! Ei oo ehkä mitään pihan kauneimpia kukkia mutta mitäs pienistä!
Mun maailmankaikkeuden parhain äiti oli lähettäny mulle salmiakkikalenterin <3 Ei vois sopivampaa kalenteria löytää.. Tack mamma, du är bäst!

Pojat on siis iskällä perjantaihin asti joten mä otan suunnaksi Satulan ja sohvasängyn. Huomenna tuun aamupäivällä kotiin ja päivällä lähdetään hostäidin kans sen vanhemmille Marylandiin Thanksgiving dinnerille! Perjantaina on Black Friday ja mennään kavereiden kans tarkistamaan meininki ja ottamaan kuvia :D 
Ja iiks, huomenna kun herään tiedän kuka on Suomen Lucia 2013!! Jänskättää!
Nyt vaatteiden vaihto ja menoxxxxx!

tiistai 26. marraskuuta 2013

Eyes bright, chins up, smiles on!

Nyt oli oikein tällainen täydellinen aupparin tiistai. Pojat nukkui melkein 10 asti. Leikittiin kaiken maailman leikkejä lounaaseen asti, lounaan jälkeen pari jaksoa muumeja ja sitten uimahalliin uimaan! Polskuteltiin siellä yli 1,5 tuntia ja oli tosi tosi kivaa! Kotimatkalla pysähdyttiin Subwayhin syömään! Oltiin kotona joku 20 min hostäidin jälkeen :D Ei siinä mitään, oli kiva viettää kiva päivä poikien kanssa. Mun nuorempi oli tänään NIIN ihana. Sain kolme lappua missä luki että "I like Mia", "Mia is cool" ja "<3". Ja sitten kun oltiin Subwayssä syömässä niin kerroin että meen tänään katsomaan leffaa! 

"Mia, are you coming home after the movie?" "Yes, I'm coming home after it." "To our home?" "Yes, why?" "Because I'd be really sad if you'd go back to Finland and back to your home in Finland. I want you to be here."

Voi mun kultaa!!!<3
Oli muuten PIKKAISEN vaikea syödä mun sämpylää kun hiton PEETA MELLARK katteli mua suoraan silmiin ja mä siinä ahmin sitä mun subia joka hajoo käsiin :DDDD

Peetasta puheenollen, lähdin kotoota hetiku olin off, hain Nelen ja Kimin kyytiin ja mentiin VIHDOINKIN katsomaan The Hunger Games: Catching Fire! Ei tässä olla odoteltu kuin hitto 1,5 vuotta. Mä olin niin innoissani että tärisin ja vaan heiluin siinä mun tuolissa :D Ja siis tuo elokuva oli kyllä mun odotusten arvoinen! Harmi vaan että tuntu että se oli supistettu tosi paljon, mutta ihan huippuelokuva! Mulla oli kokoajan perhoisia vatsassa ja tuli kylmiä väreitä ja ääh, ihan huippu oli. Meen ihan varmasti kattomaan uudestaan, luultavasti ensviikolla. Ja siis Josh Hutcherson. Se oli mun eka celebritycrush...... XD Vuosi tais olla 2007 ja siitä asti se on ollu vaan niin ihana. Siis mua hymyilytti väkisin kun sen naama tuli ruutuun. JA SIIS JENNIFER LAWRENCE, WOMANCRUSH. Joo nyt loppui hehkutukset. Ihan tosi hyvä elokuva kiitos ja kuitti. Ja joo ps. towncenterin cinemassa on aina tiistaina kaikki leffat puoleen hintaan joten maksoin elokuvasta $6. Sopi hyvin tähän aupparin budjettiin!
Huomenna vielä keksitään jotain kivaa tekemistä poikien kanssa ja sitten vien ne iltapäivälle iskälle missä ne viettää Thanksgivingiä. Illalla olis sitte sleepoveria tiedossa ja torstaina Marylandiin thanksgiving dinnerille! Life's good :) 

Viikonlopulta vielä

Kuvat Julien ja Abbyn facebookista/ Credits to Julie and Abby. 
No se Pennsylvaniatyttö...
My favorite Australian<3
Tanska, Suomi, Australia, Suomi.
Mulla jäi toi duckface puoleenväliin XDDDD

Nää on nyt täällä mostly sen takia että haluan että nää säilyy täällä blogissa! Mukavia naamoja siellä <3
Nyt odottelen että pojat herää ja edessä on 10 hours of fun with the boys :D Saa nähdä mitä tehdään, tiet on kuulemma tänään jäässä ja pitää ajaa varovasti. TARVIIN TALVIRENKAAT! Terveisiä kaikille auppareille jotka asuu siellä auringon alla, en oo yhtään kateellinen, en oo....