lauantai 5. tammikuuta 2013

Haku prosessi ja haastattelu

Olen koko syksyn katsonut erillaisia vaihtoehtoja lähteä aupairiksi. Järjestöjä on erillaisia, mutta loppujen lopuksi valitsin Cultural Carein. Olisin kaikista eniten tahtonut Australiaan (ei CCn kautta), mutta sinne työluvan saaminen ei ole mikään helpponakki. Toisena vaihtoehtona tuli sitten USA, ja siihen parhain järjestö oli mielestäni Cultural Care. Varmasti muutkin järjestöt hoitavat asiansa hyvin, mutta mulla on tuttu joka oli Au pairina CCn kautta, ja hän suositteli. 

Ilmoittauduin n. kuukausi sitten infotilaisuuteen ja haastatteluun, ja aika nopeasti, heti ilmoittautumisen jälkeen, tulikin käyttäjätunnukset online hakemuksen tekoon. Online hakemus on hyvin helppo täyttää, mutta se täytyy tehdä täydellisesti. Siinä tulee kirjoittaa itsestään, harrastuksista, perheestään, työkokemuksesta, lisätä kuvia, tehdä video, kirjoittaa kirje, kertoa sairaskertomus ja paljon muuta. Olen nyt täyttänyt vähän yli 50% mutta joudun käymään kaikki tehdyt kysymykset läpi vielä kerran ja lisäillä vielä enemmän positiivisiä asioita itsestäni. Koko hakemus perustuu siihen että kerrotaan kaikki positiiviset jutut itsestään, jotta vaikutat mahdollisimman kiinnostavalta ja kivalta. Yritän nyt kahen viikon aikana saada hakemukseni lähetyskuntoon, jotta voin siirtyä matching prosessiin, jossa saan toivon mukaan perheen. Matching prosessi on juuri mitä se nimeltään sanoo: siinä matchataan aupair ja perheet. Joillekkin se voi olla pitkä ja hankala, joillekkin ensimmäinen perhe voi olla se perhe jonne lopulta lähtee. Itse toivon löytäväni perheen nopeasti, mukavasta osavaltiosta. 

Kävin toissapäivänä infotilaisuudessa ja haastattelussa. Haastattelun piti CCn henkilö, tosi kiva tyttö joka oli itse tullut kotiin USAsta elokuussa. Siinä kerrottiin periatteessa kaikki mikä sinun pitää tietää aupair vuodesta. Sen jälkeen oli n. 20 minuutin haastattelu, jossa kysyttiin ihan tavallisia kysymyksiä, miksi haluat lähteä, mitä odotat, mitä jos..., jne. Englanniksikin kysyttiin joitain kysymyksiä, ei ollut mitään vaikeeta. 

Siinä on tähän mennessä kaikki mitä on tapahtunut. Tuntuu vähän hassulta että CCn työntekijä käyttäytyy ihan kuin olisin lähdössä, ja kai mä oonkin, mutta ei ihan tunnu siltä vielä. Lähtöön on kuitenkin puoli vuotta aikaa, ja ennen lähtöä tulee tapahtumaan paljon. Aika tulee kuitenkin menemään todella nopeasti. Hui!

2 kommenttia:

  1. Dehär e weird att läsa på finska :/

    PS. Hakuprosessi e ett sammansatt ord :P

    VastaaPoista
  2. Heippa! sun haastattelusta on jo aika paljon aikaa, mut oon ite kans lähdössä jenkkeihin aupairiks, ja mulla on haastattelu ensiviikolla. Enkun taito on suoraansanottuna aika paska, tai siis ymmärrän kyllä suht hyvin mutta lauseiden tuottamisessa saattaa olla ongelmia ja menen usein ns. lukkoon. :D Muistatko millaisia kysymyksiä esimerkiksi kysyttiin englannin kielellä?
    Kiitti jo etukäteen jos vaivaudut vastaamaan.. :)

    VastaaPoista