tiistai 6. elokuuta 2013

It's not weird, it's different part 2

Taas tuli mieleen uusia eroavaisuuksia!

¤¤ Joka pikaravintolassa on free refill, eli kun ostat limun voit mennä täyttämään sen maksutta uudestaan. Sama pätee normiravintolassa. Kun juot limusi loppuun tarjoilija täyttää sen uudestaan kysymättä.
¤¤ Kun ostat tuotteen niin siinä hintalapussa ei oo lopullista hintaa, vaan messiin tulee aina taxes, ja jumaliste tää on ärsyttävää!
¤¤ Jos käytät pankkikorttia esim kaupassa niin 50% kerroista ei edes kysytä pinkoodia taikka nimmaria.
¤¤ Näillä ei oo mitään sellasta normaalia karkkipussia niinkuin meillä on esim Fazer, Malaco... Näillä ei oo mitään vastaavaa. Puhumattakaan mistään irtokarkeista. Oon kerran nähny yhen haribopussin ja muuten täällä on vaan jotain luuserimaisia hedelmäkarkkeja ja loput onkin vaan kaiken näköistä suklaata. Voi raukat kun ei saa kunnon karkkia! Äiti, kun tuut tänne niin tuo pari JUMBO pussia Fazerin karkkeja niin tyypit saa maistaa miltä oikea karkki maistuu!
¤¤ Täällä melkein joka kaupassa pankkikortti vedetään itse laitteen läpi ja se kone mihin laitetaan koodia tai nimmaria on sellanen iso kosketusnäyttö joten mä joudun aina sillai awkwardly peittämään sitä laitetta käsilläni koska siitä näkyy tosi hyvin mitä painaa.
¤¤ Ruokakaupassa työntekijät pakkaa sun ruoat.
¤¤ Ruokakaupoissa ei myydä periaatteessa mitään irtojätskejä. Oon pari kertaa nähny jotain pienia Ben&Jerrys kuppeja mutta ei täällä oo mitään irtojätskejä (paitsi kahviloissa) joten sun pitää aina ostaa crazy pakkaus niitä jätskejä.
¤¤ Täällä ei käytetä missään koskaan milloinkaan parkkikiekkoja.
¤¤ Täällä kaikki Lorealin, Garnierin yms tuotteet on tosi kalliita. Esim joku Lorealin hiuslakka joku 18 euroa joten mitä ihmettä?
¤¤  Suurimmissa osissa taloissa on kaks ovea aina kun menee ulos. Ensin se kunnon ulko-ovi joka on lukossa, ja sitten sellanen kapeahko "pikkuovi" joka on kyllä kans kiinni mutta sen läpi pääsis vaikka kuka koska se on niin ohut.
¤¤ Täällä ei oo katuvaloja missään. Tai ainakin musta tuntuu niin. Joillakin teillä on yks pikku katuvalo 3 km välein. Tää on varsinkin vaikeeta iltaisin koska jos esim pakitan jostain ulos niin eihän erkkikään näe että mihin sitä pakittaa.
¤¤ Täällä on mun mielestä tosi tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Paljon tuorempaa kun suomessa.
¤¤ Täällä käytetään a/c ihan täysillä. Täällä kotona, kaupassa, kauppakeskuksessa, ravintoloissa ja no, ihan missä vaan on air condition ja mä jäädyn aina kun meen sisään. Kun ulkona on 35 astetta niin mulla on päällä shortsit ja toppi ja sitte meen sisään 20 asteeseen nii morjenstamoi musta tulee jääpuikko. Nytkin istun sisällä huppari ja peitto päällä.
¤¤ Kokolattiamatto. Meilläkin on täällä kotona kokolattiamatto. Ei joka huoneessa mutta mun huoneesta ja yläkerrasta löytyy.


“Strength lies in differences, not in similarities” 
- Stephen R. Covey

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti